Bedaf Brabant Mooie omgeving - De Timmershoeve

De omgeving

Zat te beleven rondom De Timmershoeve

Wat de Timmershoeve zo aantrekkelijk maakt, is haar ligging midden in het landelijke en bijzonder groene hart tussen Uden en Veghel in. Deze twee grote plaatsen hebben veel interessants te bieden.

De markt van Uden is een aanrader. In de vele cafe’s en eetgelegenheden is het beregezellig tijdens marktdagen en op alle gewone zaterdagen. Veghel ontwikkelt momenteel het oude industriële CHV-terrein aan de haven tot culturele trekpleister. Nu al een bezoek meer dan waard. Liefhebbers van geschiedenis en techniek moeten zeker het museum SieMei voor industrieel erfgoed aldaar eens aandoen.

Tekenend voor het landschap in de buurt zijn kleine dorpen ingebed in een vloeiend in elkaar overlopend palet van akkerland, weiland en bos. Een landschap waarin nog dat spannende, onvoorspelbare doorschijnt uit de tijd van voor de ruilverkaveling. Een landschap dat niet recht wil zijn, dat zich niet laat bedwingen en dus kronkelt waar het maar even kan. Een landschap waarin de strijd tussen natuur en de mensenhand nog immer zichtbaar is.

Stap op de fiets, trek uw wandelschoenen aan en laat u overtuigen door de schoonheid van ons stukje Brabant. Een stukje dat met het jaar mooier wordt.We lichten er een paar groene pareltjes uit:


De Bedafse Bergen

Komt u naar de Timmershoeve, dan kijkt u tegen de bosrand van de Bedafse Bergen. Een begrip in de wijde omtrek, dit unieke stukje echte natuur dat de ruimte kreeg nadat de mens stopte met plaggen. De zee neemt en geeft, zegt men over het ontstaan van de duinen en het strand in de Nederlandse kustgebieden.

Op Bedaf is er geen zee, maar wel duinen en strand. Veel ouders uit de buurt vieren de feestjes van hun kinderen ‘op Bedaf’. Een fles ranja en een zakje chips is alles wat mee hoeft; het zand van de stuifduinen doet de rest.

De Maashorst

Een paar kilometer noordoostelijk van de Timmershoeve begint het formidabele natuurgebied De Maashorst. Het is te groot en gevarieerd om hier elk aspect afzonderlijk toe te lichten.

Enkele kenmerken zijn: dicht en koel loofbos met veel kranige groengrijze beuken en kronkelige eiken, open heidevelden, oude akkers en weilanden, naaldbos en kleine buurtschappen met vele eeuwenoude boerderijen. Wij hebben veel documentatie over dit gebied dat doorregen is met fiets- en wandelroutes. Een tip is uw tochten door dit gebied te starten vanuit Bezoekerscentrum Slabroek.

De Heeswijkse bossen

Een groeidiamantje, die Heeswijkse bossen. Een kleine tien jaar geleden zijn veel naaldbomen geveld om plaats te maken voor jong loofhout. Door de zo ontstane open plekken heeft het zonlicht vrij spel en biedt de aanblik van een levend schilderij.

Midden in de Heeswijkse bossen ligt het grootste openluchttheater van Nederland: De Kersouwe. Een fietstochtje gecombineerd met een bezoek aan dit theater is de moeite meer dan waard.

Het Wijbosche Broek

Houdt u van mooi licht, dan is een fietstochtje door het Wijbossche Broek een aanrader. Dit cultuurbos bestaat voor een groot deel uit populieren. Hoge stammen ver uit elkaar geven veel jong opschot een kans. Een bezoekje tegen de tijd dat het gaat schemeren is onvergetelijk.

Een tocht door dit bos sluit trouwens goed aan met een tocht door de Heeswijkse bossen. Tijdens de rit doorkruist u dan ook door het landgoed van Kasteel Heeswijk en fiets u een stukje langs rivier de Aa. Alsof u terug in de tijd fietst.Vertier - Uitstapjes en inkopen:


Winkelen en boodschappen

Krap een kilometer van De Timmershoeve ligt het overzichtelijke en bedrijvige Vorstenbosch. Er is een bakker en de wijd en zijd bekende slagerij Van der Tillart. Voor frietjes en ander gefrituurd lekkers kunt u terecht bij eterij De Schaapskooi.

’s Avonds kunt u voor een pintje en een praatje naar Cafe Bar De Ketel. Je kunt heerlijk uiteten bij BBQ restaurant Smook voor overheerlijke gerechten. Bellen/ reserveren is een must omdat het drukbezocht wordt.

De actieve mens

Voor de actieve mens is in de nabije omgeving meer dan genoeg te doen: zwemmen, bowlen, minigolf, trimmen, paardrijden, kanoen, noem maar op. Vraag ons even naar het wat en waar. We wijzen u graag de weg.

De cultuurminnende mens

Uden en Veghel met respectievelijk Markant en De Blauwe Kei elk een heus theater met een prima programma.

Ook vindt u in die plaatsen menig museum. We noemden SIEMei voor industrieel erfgoed al. Uden heeft het geprezen museum voor moderne kunst. Wij hebben alle informatie voor u op de plank.

De kleine mens

Vlakbij de Timmershoeve bevindt zich het overdekte kinderspeelparadijsje Hullie. Hier kunnen kinderen hun overtollige energie kwijt en hun fantasie laten prikkelen.

De ouders kunnen energie opdoen in de sfeervolle en ruime bar.

 


(C) Timmershoeve Groepsaccommodatie & Appartementen,
Bedafseweg 8, 5476 WZ Vorstenbosch. Tel.: 06-57579242. Tel.: 06-22240210